Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 737'ncisi düzenlendi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 737'ncisi düzenlendi. 39 İlçe yönetimi Mahalle başkanları ve teşkilatlarımızın katılımıyla,

BİLECİK'in Söğüt ilçesinde düzenlenen '737'nci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne,

39 ilçe yönetimimiz mahalle başkanlarımız ve teşkılatlarımızla katılım sağladık.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 737’nci kez düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, protokol üyelerinin Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası olan Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyareti ile başladı.
737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri; Ertuğrul Gazi’nin türbesine ziyaret ile başladı. Ardından Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Türk Büyükleri Anıtı’na çelenk sundu.

"Ertuğrul Gazi’ye 1281 tarihinde uç beyliği verildiği günden bu yana da Söğüt’te toy toplanıyor"
737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin bugün itibariyle başladığını anlatan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Sözlerime Ertuğrul Gazi’nin ‘O bizim boyumuzun ışığıdır’ dediği Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye ettiği nasihatten bir alıntıyla başlamak istiyorum. ’Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın’ 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra şenliklerin düzenleneceği türbenin yanındaki ilçe stadını doldurdu.

Haberin görselleri